Tuesday, 14 December 2010

orang kata bokeh dia kata bogel. mende tah.

sejak dari dulu lagi aku suka sangat dengan lampu. okay lah bukan lampu kalimantang ah tapi macam cahaya lampu tu ah. aku suka sangat tengok cahaya lampu tu bila dari jauh. macam rasa tenang je. macam lalok takat amek ganja pulak tehehe.

dulu masa aku kecik kecik dulu, okay sampai besar dewasa kini ah, aku memang jarang keluar rumah waktu malam sebab parents aku macam strict tak bagi keluar malam. tapi bila aku kat perak lain sikit ah cite dia. sebab tu mak bapak aku tak bagi aku bawak kereta pergi sana agaknya. mungkin lah mungkin. ada kemungkinan kat situ. haa pastu kan aku suka sangat kalau keluar malam bukan untuk menjadi sosial kupu kupu malam jadahnya tapi sebab aku suka tengok KL waktu malam. dengan lampu bagai, dengan suhu dingin jadahnya aku cakap ni tapi aku suka lah sebab tenang. tapi nak buat macam mana dah tak boleh keluar malam.

pastu aku suka sangat lampu neon. yang warna warna terang florescent bagai tu. tapi bila aku cerita kat mak aku measti dia kondem sebab kata aku ni macam tamil suka warna warni. tapi tapi kenapa pula kena jadi tamil??? warna warni lawa hape. cit. tak puas hati aku.

bila sekarang ni, aku suka satu lagi benda yang buat aku lebih lebih tenang lagi sebab ada satu lagi cara lain yang buat aku rasa macam nak menangis kegembiraan.



sekarang ni aku suka sangat dengan benda lampu bokeh macam ni. okay lah bukan baru sekarang padahal nak dekat setahun dah aku suka benda alah ni. benda ni macam buat aku addictive sangat sampaikan wallpaper handphone, laptop dengan wallpaper google chrome aku pun aku letak gambar bokeh. aku macam teramat bersyukur sangat sebab aku tau kewujudan benda alah ni. sebab benda ni buat aku nyaman sangat.

nak buat gambar macam ni memanglah tak susah. banyak kali dah orang dok ajar aku. banyak kali jugak aku google tengok cara cara nak buat. lagi lagi cara nak buat shaped bokeh. kalau dah masuk shaped bokeh lagi lah aku sawan swan. menggelupur aku sorang sorang atas tikar.

tapi nyaman aku sekarang dah nak sampai ke penghujung chapter sebab tension tak dapat buat cara yang aku nak lagi. haihhh.TENSION. lagi tension haritu aku cerita pasal bokeh ada pulak minah ni ingat aku cerita pasal lampu bogel. mende lampu bogel? lampu memang bogel pun. ishhh.



12 comments:

KaYraKamaL said...

we share the same interest
hahahaha.....

Nurul Syamimi said...

hahaha.kelaka oke lampu bogel.wakaka

sarah honey said...

hye tuan rumah.org mana yer?
bokeh tuh kalau kat trganu maksud dia lawa kan?
huhu

izzh rzak rock said...

oarang mana? orang sini sini je :) bokeh dalam bahasa negeri sembilan maksud bekas. dalam bahasa jepun maksud blur tapi dalam bahasa terengganu taktau pula. jap tanya mak dulu. "maaaaaaaaaa,...."

Sendra said...

http://blog.photobucket.com/blog/2009/12/bokeh-tutorial.html

Amar Amirah said...

Suka gila BOKEH :D siapa la confuse bokeh dengan bogel tu. haha. Baca title pun saya dah ketawa.

~NazRaH WaHaB~ said...

entri yg sgt mnarik... klakar pun ada gak...

http://mizgoth88.blogspot.com

benzi said...

hahaha..salah denga laaaaaa

Jαnnαhツ said...

nape namenya bokeh. aneh banget sih (bajet indon, muahhahahaha!)

mamawana said...

apo apo yo lah....

benzi said...

tutorial tu by.

benzi said...

tutorial tu by.