Tuesday, 15 December 2009

tak salah kalau kita jatuh hati dengan kaum sejenis kan?

aku selalu rasa yang kalau kau suka kaum sejenis tu tak berapa salah. aku tak kata tak salah, hanya 'tak berapa salah'. salah tetap salah tapi tengok lah apa maksud 'suka' yang kau maksudkan kan?

ramai orang pandang serong bila diorang dapat tahu ada orang yang suka kaum sejenis. diskriminasi yang melampau di lempar at each other. and don't get me wrong here, i'm straight. aku hanya tak faham kenapa perlu ada diskriminasi dan tohmahan dan pandangan serong semua ni. ye aku tahu dosa. ye aku tahu tentang kisah nabi masa zaman jahil dahulu. ye aku tahu zaman sekarang bukan satu alasan untuk suka kaum sejenis. tapi macam aku kata awal tadi, tengok lah pada maksud 'suka' tu dulu. heshh.

pelik bila aku tengok ramai yang diskriminasi tentang perkara yang berlaku dalam persekitaran aku. diskriminasi terhadap perempuan pakai tudung, diskriminasi terhadap perempuan yang tak pakai tudung, diskriminasi terhadap metroseksual, diskriminasi tentang mat rempit dapat pakai kereta. wehh apa ni?? dunia sekarang pelik. banyak betul benda diorang nak cakap sampai semua benda boleh di diskriminasikan.

kalau orang kata yang zaman sudah berubah bukanlah alasan tapi pada yang sama kita juga tak boleh nak compare zaman sekarang dengan zaman masa P.Ramlee tengah sibok shooting cerita Bujang Lapok. kalau dulu duit 10sen boleh beli sayur, sekarang dengan 10sen nak beli gula gula pun tak tentu lepas lagi.

jadi sebab tu aku rasa tak salah kalau kita nak voice out-kan perkara yang bermain dalam fikiran. sebab tu sekarang ada blog. sebab tu orang dok update wall Fb dengan status kat MS. kan? jadi sebab tu lah juga aku rasa tak salah kalau kita jatuh hati dengan kaum sejenis. dan sebab tulah juga aku semangat nak tulis entry ni. sebab tu lah juga aku semangat sangat sampai google siap upload gambar cewek lawo kat bawah ni. NATALIE PORTMAN, I HEART YOU but not entirely. MSB, I HEART YOU MORE, entirely.


see, aku pun fantasize pasal perempuan jugaa. hehee. nak lagi? pergi google sendiri.

12 comments:

Ariyana said...

assalamualaikum adik,akak blogwalking sj.mungkin takdir akak tersampai kat blog adik utk baca luahan hati adik dan membetulkan sikit apa yg akak rasa adik silap disini..akak harap adik terima ya teguran akak..akak cuma terasa nk menegur atas dasar syg sesama saudara islam..

tentang perkataan suka tu,akak faham maksud adik bukan suka kat kaum sejenis macam lesbian ke apa.akak faham adik suka kat natalie portman tu mesti sebab dia cantik,mungkin lakonannya hebat.akak faham.tapi akak nk ingatkan pada adik bahawa natalie portman tu yahudi.kita selaku umat islam memang sudah dikehendaki menentang keras dan membenci kaum yahudi.ni semua dah termaktub didalam al quran.al quran adalah firman Allah tuhan kita adik.mereka musuh umat islam sampai akhir zaman..

yang kedua,tentang diskriminasi.adik tak boleh lah cakap tentang diskriminasi tu sewenang2nya adik..mungkin silap cara org menegur wanita yg tidak bertudung,tapi adik sendiri kena ingat,bertudung menutup aurat tu wajib adik.bukan nk kata tunggu dapat hidayah baru brtaubat.jgn ya adik,kita tak tahu bila kita pergi bertemu dengannya..setiap saat nafas yg adik helakan dan org lihat aurat adik,sungguh besar dosa yg adik akan tanggung..ingat tu ya adik..

akak bg nasihat ni cuma utk kebaikan adik..harap adik dpt ambil iktibar ya..kita sesama islam mestilah menegur antara satu sama lain.ingat tu ya adik..akak hrp adik dpt terima apa yg akak sampaikan disini..semoga apa yg akak lakukan ini allah berikan ganjaran yg sebaiknya.insyaallah.

(adik berhak mendelete atau menyimpan apa yg akak sampaikan ni.)

izzh rzak rock said...

baiklah. no heart feelings. :)

Rzff said...

izzah rasenye penjelasan ariyana tu dah cukup kot :|

nn said...

regardless of previous comments (because im stubborn like that) scarlett jo la hot! he

Romie Pujaan said...

selamat kau dpt free preaching ahaha

izzh rzak rock said...

wong: cukup sudah.

nn: :) no comment no comment.hehee

ram: benda free dohh.jangan di tolak :)

kerangRebus said...

erk>..?ehe...no komen jugaklah.. +_+

kerangRebus said...
This comment has been removed by the author.
kerangRebus said...
This comment has been removed by the author.
Azim~jimkimjat said...

hmm saya akan mengeluarkan pendapat saya jugak dari segi mata manusia(memandangkan kak ariyana dah kasi dr segi islam, saya rasa xyah tambah la) :)

bagi saya, ianya semua bergantung kepada tolak banding dan daya pemikiran, pendapat masyarakat.

jikalau kita lihat, semua org boleh memilih utk suka apa saja. seperti 'jatuh hati dgn kaum sejenis'. akan tetapi, org yg berbuat demikian tidak boleh mengharap keinginan mereka diterima oleh semua org. sbg contoh, linda suka rempit. tetapi linda tidak boleh mengharap semua org menerima minat dan pandangannya. setiap org mempunyai pandangan mereka sendiri.

spt jugak tajuk kes izzah ni, 'kaum sejenis'. kalau kaum sejenis boleh bwk bermacam penyakit, kenapa kita x boleh benci plak? kalau kaum sejenis boleh buat dunia kiamat, kenapa kita x boleh nk diskriminasi plak? ternyata wajib untuk kita berbuat demikian bukan begitu?

lg pun kaum sejenis mengikut sejarah telah membawa byk masalah. bagi saya, normal untuk membenci masalah.

apa yg saya ingin katakan disini, pandangan anda adalah milik anda. pandangan org lain adalah milik mereka tersebut. diskriminasi itu normal :)

za8yusoff said...

sambungan dari topik ni

this thing is shouldnt happen in the 1st place. come on, kerana kaum sejenis then timbul penyakit lah, bencana lah dan lain2.

so kerana gay dan hubungan sejenis, maka timbulla penyakit yang tade ubat iaitu aids. ape yang malangnye adalah sestengah penghidap penyakit ni dengan jayanya pergi menderma darah dan darah mereka yang tercemar dgn AIDS telah diletakkan di dalam badan2 org yg baru lepas bersalin. shit.

kenapa diskriminsasi? kita takley expect sume suke dgn apa yg kita suke.(walaupun aku paksa kau dgr metal jahh haha) so btw, aku hormat pandangan org lain tp in certain circumstances, aku akan bangkang.

plus, apa ade dgn kaum sejnis? some of em said, "owh, kaum sejenis lebih sng kerna saling memahami ciri2 kaum tersebut". shit. tu je? lets see, i'll put 50 bucks dat no lesbian/gay couple who have lived together for more than 3 months and above never have a fight / slight concerns.

p/s - aku tak marah kau. aku anti gay.btw kau dah ade bf. (:

izzh rzak rock said...

zaid: aku tau kau bukan marah aku. aku tau kau sayang aku.kannnnn.haha