Thursday, 3 December 2009

uitm tour guide

3 december 2009, khamis:

ini bukanlah satu jamuan perjumpaan pelajar akhir tahun tingkatan lima, bukan juga majlis perpisahan warga warga pelajar seafield tetapi lebih kepada perjumpaan yang lama tak berapa lama tak jumpa antara aku, samer, nabil dan thina. disebabkan aku dengan samer memang dah lama plan nak keluar dan samer asyik ingat aku sombong (kann samer kann??) sebab macam selalu sibuk padahal sentiasa free je kat rumah jadi aku pun ajaklah dia keluar harini. bila dah ada samer, baiklah ajak sekali nabil since kitorang macam bertiga satu kelas. pastu aku terasa macam nak datang melawat thina kat uitm sebab macam aku dah buat janji dengan dia haritu. baik aku tebuskan segera.


and as for today,
samer adalah pemandu berhemah bertauliah yang telah dilantik sebagai tukang membawa kereta untuk meronda ronda sekitar shah alam. turut serta, nabil yang di mana telah berhenti menjadi pemandu berhemah sekejap untuk satu hari dan thina sebagai pemandu pelancong bagi ekspedisi kali ini. erk aku takde role pape dalam perjalanan kali ni. tukang duduk kat belakang dan dengar apa yang diorang cakapkan sahaja.


lunch time,
time kitorang sampai nak datang ambil thina kat kolej dia memang dah waktu makan tengahari pun. perut lapar jadi kami biarkan thina buat keputusan untuk pilih tempat makan since dia pemandu pelancong. kedai yang thina pilih memang betul lah macam apa yang dia bagitahu. lauk memang takk ahh banyak nya. betullah sampai kena tiga kali tawaf baru dapat decide apa yang nak makan. paling lama tawaf nabil dengan thina. lauk yang diorang pilih pun lebih kurang sama je. harga pun bull-leh lahh.


after lunch it's teatime,
thina dengan samer dua dua bawa kitorang makan cendol kat tempat kegemaran thina again, Pak Li. thina gila teruja bila cakap pasal cendol pak cik ni. menurut thina, ais cendol dia ni halus sangat (thina teruja gila sampai ulang sebut sampai tiga/empat kali). ok fine, cendol dia memang best tapi i rasa taklah sampai 100x nak Pak Li lagi tu. Pak Li, you tipu.


after cendol,
round round tempat thina cari bundle best tapi malang takde yang best to date. ada kedai yang best sampai diorang jadi stalker macam ni tapi seribu kali malang lagi sekali sebab kedai tu tutup lah pula.

nabil tengok wehh sumpah kau nampak lagi pendek dari samer gila gila.

habis dah bila dah takde kedai bundle dan kedai makan yang kami nak terjah lagi dah, kitorang pun masuk balik uitm nak hantar thina. tapi sebelum tu, thina dengan samer masing masing nak tunjuk campus diorang dulu. jadi nabil dengan i selaku bukan pelajar uitm shah alam, kitorang anggukkan sahaja.


lepas habis pusing ronda ronda satu uitm, lepas dah habis tengok stadium, padang kawat, fspu, kolej perindu samer dan segala jadahnya sekali, kitorang pun nak hantarlah thina balik kat kolej dia tapi sebelum tu thina ajak buat satu pit stop kejap kat bangunan fakulti yang macam berkembar tu yang tinggi bagai nak gah kalau buat bungee jumping pun best sempat nak mati kejap pastu hidup balik.


dari atas,
pemandangan boleh tahan superb tapi mana angin kuat bertiupan sampai boleh buat orang tombang? mana mana?? kitorang teruja masa sampai kat tingkat 16 tapi lagi teruja bila kat tingkat 19. mungkin lebih teruja bila kat tingkat 20 tapi thina tak berani nak pergi paling atas. view dari tingkat 19 lagi superb samai boleh nampak seluruh KL. okayy teruja. dahh.


and so,
bila dah puas tengok permandangan kat atas bangunan yang tinggi tapi takde angin langsung, maka turunlah kami berempat. dan hujan rintik rintik air pasang dalam mak kasi duit adik ke sekolah lalala.


and off we go,
time on the way back to subang, hujan lebat gila sampai nabil tak puas hati dengan wiper kereta samer sebab asyik tanya ni dah no3 ke? ni dah no3 ke? (kelajuan wiper kereta tu). nasib baik jalan tak jam and we manage to get into subang without any problem.


: i tak rasa macam nak tulis panjang sebab tu banyak gambar dan description kurang. teramat kurang. jadi, thank you samer for the ride, thank you thina for the tour guide around, thank you nabil for err.. gambar lah gambar. thank you guys :)

7 comments:

kerangRebus said...

cndol pakli?boleh dicuba nih..oh,dimana ya?seksyen bape?ade beze ngn cndol tmpat len?sedap sgt ke?ehuew~~

izzh rzak rock said...

kerangRebus: seksyen berapa?entah lupa plak.seksyen tujuh kot.try la pergi.baca menu dia part cendol tu sekali.takble bla. :)

izzh rzak rock said...
This comment has been removed by the author.
za8yusoff said...

pak li danu kota jom?then ley g uptown. (:

izzh rzak rock said...

jommm.kalau kau datang pick up aku,aku belanja kau cendol pulut dia

za8yusoff said...

haha.kepala yahudi kau. bile lakk aku gay? aku da ym dgn ain a.k.a yen da 3 jam da.da patah belikat aku dah.ooo, ko igt ko da ade bf, aku xtau aktiviti kau??hahaha cheri cheri bum bum~

kerangRebus said...

owh..seksyen 7 eh...dkat ngn building pe?~~+_+