Thursday, 3 December 2009

who would have guess??

tell me about this,
bagitahu aku siapa yang tak suka Lady Gaga? i dare say, NO ONE.

aku tak tahu kenapa tapi seingat aku lah masa lagu dia baru baru keluar dulu, it's around a year ago. masa tu aku masih lagi part 1. sekarang aku nak masuk part 4 dah. perghh time tu semua pun nak nyanyi lagu dia. siapa hafal lagu dia dah kira winner. kalau tahu dance move dia dah dapat immunity. untuk game apa, lantak hang lah nak pikir apa.

she was phenomenal. and everybody wish they could be just like her. i mean the fame part. not the freak part.


from her face, her cloths, her makeup, her dance moves, her songs, her everything- semuanya nampak freakish kan? macam terlampau pelik sampai kadang kadang tak masuk akal sebab aku rasa ada juga orang nak jadi macam ni. maybe freak is the new normal.

dan makin lama dia berkecimpung dalam ni, makin pelik je i tengok dia dah jadi. makin pelik makin best pula minah ni. makin best makin famous. makin famous makin amos.

lagu single terbaru dia memang lah superb. bila dah superb, tak ketinggalan lah freak dia. bila aku tengok balik video lama yang tak berapa lama dia, bila dah di compare kan yang lama dan yang baru, ternyata nampak sangat lain dia. cara dance moves, cara lagu cara pakaian juga. sakarang dah up sikit ahh dohh.


ok lah fine. banyak tak banyak sangat lah yang berubah. dia masih lagi pakai cermin mata/goggle/kanta mata kejadah yang pelik pelik, dia masih lagi pakai pakaian yang orang lain tak pakai, dia masih lagi guna makeup artist yang datangnya dari kutub selatan, dia masih lagi guna khidmat choreographer yang ternyata bukan daripada Ahmad Kasan Dancers, nama dia pun masih lagi Lady Gaga. tapi memang ada yang lain dohh. percaya lah. penat aku tengok dia menari siang malam dah ni. hehhh.

dan ucapkan lah tahniah kepada i sebab i dah hafal segala jenis tarian Bad Romance. wohoo :D

7 comments:

za8yusoff said...

despite aku ni metal, (not indie) aku suro ko amik album dia, ko xnk.syok kowt.

nex time aku caj - err.1 album - 5 bucks?ok?

kerangRebus said...

i..
xpenah lg nk ulgkaji ttg lady gaga ni..ohoo..stelah mlihat gmbar nih,bru taw fesyen pelik die berganda2 ek .....

adilahalim ; said...

tahniah ! dance dlm bad romance sgt best kot. buat video kelips la oi ! haha :D

Ps : silent reader all this while. bila topik lady gaga baru tetiba nak menyampuk sekali. muhehe ^_^

izzh rzak rock said...

zaid:
bila hg suruh aku amek??xde pun!

weh kau nak caj aku rm5 satu album?haritu kau caj aku rm5 utk bb kau tapi kau tak bagi lagi.aku dah byr duit rokok kau dah.cehh

kerangRebus:
paling pelik antara yang peli.kawan baik dia madonna.dua dua sama sama khatam pelajaran pelik.

adilahalim:
tengah dalam process nak buat video lah ni.tengah cari clan.jom join!

Raziff said...

lady gaga? sape? aku suka pujangga pop yeh yeh RAPEAH BUANG. hoh. :D

izzh rzak rock said...

wong: dulu time dia gay orang panggil dia ledi gegey.kau kenal kot.

nn said...

teringin nak belajar menari macam bad romance punya vid. syok gila.